Studiedag Hersenwerk

Datum en tijd

5 september 2013
hele dag

Op donderdag 5 september a.s. vindt een extra editie plaats van de Studiedag ‘(Hersen)werk in uitvoering’. Dit ‘werkbezoek’ is bedoeld voor medisch en klinische psychologen, voor psychiaters en voor andere professionals die nauw betrokken zijn bij hersenonderzoek. Deelnemers hebben op deze dag de kans om letterlijk een kijkje te nemen in de keuken van het beste hersenonderzoek dat Nederland te bieden heeft. Twee gerenommeerde onderzoeksinstituten, het Rudolf Magnus Instituut in Utrecht en het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam zijn op die dag samen gastheer van deze nascholing.

Het ochtendprogramma vindt plaats in Utrecht. Naast voordrachten over ontwikkelingsstoornissen van de hersenen en de invloed van genen op hersenveranderingen is er ruim aandacht voor het Rudolf Magnus Instituut zelf. Directeur prof Marian Joëls vertelt over de kern-researchgebieden van het Instituut. Het ochtenddeel wordt afgesloten met een rondleiding.

Per bus brengen we de deelnemers vervolgens naar Amsterdam waar prof Dick Swaab klaar staat om hen te ontvangen in ‘zijn’ Nederlands Herseninstituut. Tijdens twee interactieve colleges is er volop ruimte om van gedachten te wisselen over de vraag in hoeverre psychologische en psychiatrische problemen hersenziekten zijn. Een van de stafleden van het Nederlands Herseninstituut praat daarna over het nut van de Nederlandse Hersenbank voor de psychiatrie. Aansluitend is er een rondleiding door de Nederlandse Hersenbank.

Voor informatie download de uitnodiging hier: [download#10#button]

Kaart wordt geladen...