NIPDit is de website van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). De PAZ is een sectie van het NIP.
NBMFNederlandse Behavioral Medicine Federatie (NBMF). De NBMF zet zich in om onderzoekers en hulpverleners met elkaar in contact te brengen. De werkende LVMP leden zijn collectief lid van de NBMF.
Gezondheidzorg psychologenHier vindt u informatie over de Beroepenstructuur van gezondheidszorg psychologen.
Nederlandse Patiënten Consumenten FederatieEen samenwerkingsverband van patiënten- en consumentenorganisaties. Informatie over organisatie, werkwijze en standpunten, nieuws, publicaties en links.
VVPAZVlaamse site voor medisch psychologen met informatieve pagina’s. Vooral de internet-wegwijzer is een aanrader.
NVPODe nederlandse vereniging voor psychosociale oncologie richt zich op de psychologische en sociale aspecten van kanker. Met name op emoties als angst voor de dood, diepe onzekerheid en het verlies van sociale en maatschappelijke rollen.
Nationaal Programma KankerbestrijdingHet Nationaal Programma Kankerbestrijding (NPK 2005-2010) is een breed opgezet, meerjarig uitvoeringsprogramma ter verbetering van de bestrijding van kanker in al zijn facetten: primaire preventie, secundaire preventie, kankerzorg, psychosociale zorg een voorlichting, onderzoek, deskundigheidsbevordering en indicatoren.
ArtsennetArtsennet: On-line toegang tot ongeveer 1000 richtlijnen, protocollen, standaarden, leidraden en consensusbijeenkomsten van gezaghebbende organisaties, zoals wetenschappelijke verenigingen van artsen en CBO.
psychosomatische fysiotherapieNederlandse vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek: informatie over de psychosomatische fysiotherapie, met o.a. nuttige literatuursamenvattingen, veel over pijnpatienten e.d.
ADHDADHD-land: informatie van de ADHD-stichting
GGZ DrentheOmgaan met psychische klachten: algemene informatie over psychische klachten van RIAGG Drenthe.
Digitaal ZiekenhuisDigitaal Ziekenhuis Nederland. Steeds meer ziekenhuizen van Nederland sluiten zich op deze website aan.
GezondheidsnetGezondheidsnet. Kan boeiende informatie bevatten, maar heeft wel veel reclame.
NIZWNIZW (Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn). Vooral interessante website door de vele hyperlinks op het gebied van de gezondheidszorg.
Ministerie van VWSMinisterie VWS: voor politieke ontwikkelingen is het aangeraden hier regelmatig even langs te surfen.
ICTzorgICTzorg: Zorgvisie en ICTzorg hebben een inventarisatie gemaakt van welke ziekenhuizen gebruik maken van welk ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS), al dan niet in combinatie met een elektronisch patiëntendossier (EPD).
Bouw ZiekenhuizenCollege bouw ziekenhuisvoorzieningen Informatie over o.a. de psychologieruimten binnen de ziekenhuizen
TrimbosTrimbos-instituut: dit is een onderzoeksinstituut en kwaliteitsorgaan dat bijvoorbeeld van het ministerie onderzoeksopdrachten krijgt en adviezen geeft op politiek gebied
ZoekmachinePubMed: Zeer behulpzame en zorgvuldige zoekmachine voor het vinden van medisch-psychologische artikelen. Absoluut een aanrader. Van de gevonden artikelen kan je samenvattingen direct opvragen en de artikelen zijn te bestellen, maar dit kan uiteraard ook via de eigen medische bibliotheek.
Vgt-gedragstherapieVGCT (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie)
Tijdschrift GedragstherapieTijdschrift Gedragstherapie
Journal of Behavioral MedicineJournal of Behavioral Medicine
Science Plus GroupScience Plus Group – gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Leverancier van o.a. Vienna Test System en Biofeedback 2000 x-pert.Testresearch
TestresearchT & T ontwikkelt, analyseert en evalueert psychologische tests
BurotesterBuro TesteR presenteert CDL (Computer Diagnostiek Leiden) per internet. Doe zelf de kleur-woord-test, fingertapping of de continous performance test. Een aanrader.
HarcourtHarcourt: Uitgever van o.a. boeken en testmateriaal op gebied van de psychologie.
DatecDatec: Uitgever van psychologische testen
GraviantGraviant: Uitgever van educatief materiaal voor psychologen die met kinderen werken. O.a. materiaal voor ADHDers.
LVELVE (Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen)
EetstoornisInformatie over eetstoornissen.
College voor zorgverzekeringenHet College voor zorgverzekeringen is een zelfstandige overheidsorganisatie. Het CVZ coördineert de uitvoering en financiering van de Ziekenfondswet en AWBZ.
Dutch Cochrane CentreHer belangrijkste doel van het Dutch Cochrane Centre is mensen te helpen bij het nemen van wetenschappelijk onderbouwde beslissingen over interventies in de gezondheidszorg.