Adviesrapport Psychosociale zorg bij somatische problematiek

In oktober 2015 is in opdracht van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een rapport opgeleverd over de bevindingen en knelpunten van de organisatie en bekostiging rondom psychosociale zorg bij somatische problematiek. Naar aanleiding van dit rapport heeft de werkgroep van VWS drie thema’s onderscheiden die verdere uitwerking behoeven. In dit recent uitgebrachte rapport is thema 2 ‘Kosten en bekostiging’ verder uitgewerkt door de werkgroep Kosten en bekostiging. Het adviesrapport is, samen met deze brief, naar de Minister gestuurd. Deze stukken zullen vervolgens door de Minister naar de Tweede kamer worden gestuurd.

Als extra service heeft Gerdien Schuitemaker namens het bestuur van de LVMP een brief opgesteld aan de leden. Hierin wordt een nadere toelichting over het adviesrapport en over het proces van het versterken van de psychosociale zorg, waaronder de psychologische zorg, bij somatische aandoeningen gegeven. Log in om onderstaande brief te kunnen openen.

U heeft geen rechten om dit deel van de pagina te bekijken. Bent u een geregistreerd LVMP lid? Rechtsboven kunt u inloggen.