Cyberpoli CVS

CYBERPOLI CVS, een initiatief van Artsen voor Kinderen

Vanaf 1 juli is de cyberpoli voor chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) online! www.cyberpoli.nl/cvs

Cyberpoli is een multidisciplinaire internet polikliniek voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. De cyberpoli is een interactieve website voor diverse chronische ziekten zoals astma, diabetes, aangeboren hartafwijkingen, Down syndroom en nog vele andere, maar nu ook voor kinderen en jongeren met CVS en hun ouders. De CVS cyberpoli is nu de 13e aandoening die te raadplegen is op www.cyberpoli.nl

Op de cyberpoli is van alles te zien en te doen. Je kunt medische informatie bekijken in de vorm van o.a filmpjes over CVS en haar behandeling en informatie lezen over het syndroom en de behandeling. Bij de veelgestelde vragen komen ook de andere allerlei aspecten van de behandeling en begeleiding aan bod. Interviews met kinderen en ouders en thema’s over CVS geven een beeld van het leven met de ziekte. Deze interviews worden in de aankomende tijd steeds aangevuld.

Uitgangspunt is dat kennis en informatie onontbeerlijk zijn om je ziekte beter te begrijpen. Voor de ontspanning zijn er spelletjes, een quiz, polls, leuke nieuwsfeitjes en columns.

Naast de medische informaties, thema’s en interviews is er de mogelijkheid voor kinderen en jongeren en hun ouders om (anoniem) vragen over de ziekte te stellen aan een panel van deskundigen.

Dit panel is als volgt samengesteld: Kinderarts Elise van de Putte (UMC/WKZ Utrecht) Kinderarts in opleiding Sanne Nijhof (UMC/WKZ Utrecht) en psychologe Linde Nijhof Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV). Ook ervaringsdeskundigen Roy en Esther, die zelf CVS hebben gehad, nemen deel aan het panel.

Om een vraag te kunnen stellen aan het panel, of elkaar op te zoeken dien je jezelf te registreren.

Met het online gaan van de cyberpoli CVS wordt CVS als een geheel ook beschikbaar op de Cyberpoli App. Dit is voor alle toepassingen mogelijk, iPhone, iPad’s, en androids en tablets. Beschikbaar via App Store of Google Playstore. Je kunt deze app gratis downloaden.

Kortom de cyberpoli is een bron van informatie, ervaringen en empowerment!

Met de cyberpoli CVS hopen we een bijdrage  leveren aan de zorg voor alle kinderen en jongeren met CVS en hun ouders!

Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op www.cyberpoli.nl!!

Cyberpoli is een initiatief van Stichting Artsen voor Kinderen. Artsen voor Kinderen is opgezet met als doel een betere kwaliteit van leven voor kinderen en jongeren met een beperking of chronische ziekte. Medische hulp alleen is daarvoor niet voldoende. De stichting biedt gerichte zorg, aandacht en steun om er achter te komen hoe het met het kind gaat en hoe het kind zich voelt. Dit wordt gedaan door praktische projecten op te zetten om een brug te slaan tussen het zieke kind en de maatschappij.