Als ze maar gelukkig zijn! Over kinderen, gezondheid, ziekte, spel & geluk – Symposium voor professionals

Datum en tijd

1 juni 2018
09:00 - 17:00

Voor kinderen is het belangrijk dat ze mee kunnen doen. Ook als ze een lichamelijke, psychische of sociale beperking hebben. Ze zitten lekker in hun vel als ze kunnen doen wat ze graag willen: met vriendjes spelen, gewoon naar school gaan of even knuffelen met hun huisdier. Dat draagt allemaal bij aan hun geluk. En geluk draagt bij aan hun gezondheid.

Op 1 juni 2018 organiseert het WKZ in samenwerking met de Universiteit Utrecht, het Trimbos Instituut en de gemeente Utrecht een symposium. Het symposium is bedoeld voor kinder- en jeugdartsen, verpleegkundigen, onderzoekers en andere professionals op het gebied van kinderen en jeugd.

Hoe zorgen we dat kinderen zich betrokken voelen en zo hun eigen bijdrage kunnen leveren in het zorgproces? Kunnen kinderen gelukkiger worden van gamen? Spelen chronisch zieke kinderen anders dan gezonde kinderen? En kunnen chronisch zieke kinderen gelukkig zijn? Wat zijn de risicofactoren in de ontwikkeling van kinderen en hoe kunnen we die beïnvloeden?

Aan de hand van aansprekende voorbeelden, inspirerende initiatieven en persoonlijke ervaringen komt de relatie tussen gezondheid, ziekte, spel en geluk aan bod. Wij presenteren onze nieuwste inzichten en resultaten van onderzoek. En laten u zien hoe u deze resultaten in uw dagelijkse praktijk in kunt zetten.
Meer informatie over het programma, aanmelden en kosten, kunt u vinden op deze website.

Kaart wordt geladen...