Gratis educatief E-book over pijn bij jongeren (>10 jaar): ‘Het Geheim van Pijn’

Via Hans van Dongen, voorzitter van de patiëntenvereniging Stichting Pijn-Hoop en bestuurslid ‘Pijnpatiënten naar 1 stem’, kreeg de LVMP het bijgaande digitale pijneducatie boek ‘Het geheim van pijn’ toegestuurd oa ter verspreiding onder psychologen werkzaam met kinderen in het ziekenhuis.

Het boek legt aan kinderen vanaf 10 jaar uit, wat acute en chronische pijn is. Het boek is zowel informatief als ook grappig. Er wordt op een eenvoudige en verhalende manier uitgelegd wat de werkingsmechanismen van de verschillende soorten pijn zijn en hoe hiermee om te gaan. Het boek is tot stand gekomen in het kader van een subsidie van VWS.

Het boek kan door kinderen zelf gelezen worden, maar is zeker ook interessant voor volwassenen.

De auteurs zijn Floor van der Valk en Tamara van der Houwen. Zij zijn beide fysiotherapeut en gespecialiseerd in pijn. De uitgever is Stichting Pijn-Hoop, een landelijke
patiëntenorganisatie voor en door mensen met chronische pijn. Het Geheim van Pijn is gepubliceerd op 13 november 2020.

 

De (gratis) digitale versie van het boek voor op de PC vindt u hier: Het Geheim van Pijn (PCl)

De digitale versie voor op je tablet of mobiele telefoon vindt u hier: Het Geheim van pijn (smartphone en tablet)

 

Bestelmogelijkheden fysiek boek:
Het (fysieke) boek Het Geheim van Pijn is niet via de boekhandel verkrijgbaar maar kan besteld worden via de website www.pijnenzo.nl of via stichting Pijn-Hoop door een e-mail te sturen naar projectleider@aandachtisdesleutel.nl .