NIEUW: Diagnosemagazine voor jongvolwassenen met diabetes type 1

Als je nét te horen hebt gekregen dat je type 1 diabetes hebt, ga je door een achtbaan van emoties heen. Anne en Sanne (beiden 21) zijn respectievelijk psycholoog en arts in spe, en weten ook zelf hoe het is om zo’n diagnose op jongvolwassen leeftijd te krijgen. Goed educatiemateriaal ontbrak voor deze leeftijdscategorie en daarom ontwikkelden Anne en Sanne vanuit Stichting ééndiabetes een diagnosemagazine. Het is één van de winnaars van Het Beste Diabetesidee van het Diabetes Fonds.

Het magazine voorziet in datgene waar op het moment van zo’n diagnose behoefte aan is: een positieve boodschap. Een stukje hoop en perspectief en het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Met het magazine willen Anne en Sanne laten zien dat type 1 diabetes ontzettend rot is, maar dat je met de ziekte nog steeds een heel leuk leven kunt leiden. Nuttige informatieve artikelen worden afgewisseld met ervaringsverhalen en luchtige teksten. Alle artikelen zijn geschreven voor en door jongvolwassenen met type 1 diabetes en het magazine is vormgegeven met oog voor de doelgroep.

Het magazine wordt op dit moment kosteloos verspreid over alle Nederlandse diabetespoli’s. Daarnaast is het magazine online gratis beschikbaar via: eendiabetes.nl/magazine.