Aanmelden: Webinar Nazorg COVID-19

Er komt veel af op de psychologen in ziekenhuizen op dit moment. De LVMP, het NIP en de NVGzP organiseren daarom gezamenlijk een tweede webinar voor hun leden om elkaar zo te goed mogelijk te informeren en op de hoogte te houden van de relevante laatste ontwikkelingen.

Dit webinar is de tweede van een reeks. In het eerste webinar keken we vooral hoe de psychosociale zorg in een aantal ziekenhuizen in het zuiden van het land georganiseerd was. We hebben er veel aan gehad en van geleerd en nu komt in de meeste ziekenhuizen en omliggende zorginstellingen de vraag naar voren wat doen we in nazorg van de eerste golf patiënten. Hierbij zijn gelukkig mensen die na een langdurige IC opname herstellen in revalidatie afdelingen maar ook een groot deel COVID 19 patiënten die niet op IC geweest zijn maar wel in isolatie verpleegd zijn of thuis in angst gezeten hebben. Wat is de rol van medische psychologie, de revalidatie deskundigen en de netwerkpartners in eerste lijn, specialistische ggz of bij de huisarts? Hoe organiseren we een geode multidisciplinaire samenwerking in huis of buiten de grenzen van het ziekenhuis?

Zijn er al do’s en don’ts te benoemen? Het is belangrijk dat we deze praktijkervaringen zoveel mogelijk delen met elkaar. Dat is opnieuw het belangrijkste doel van dit webinar. Want kennis delen brengt ons allemaal verder!

Het webinar vindt plaats op vrijdag 1 mei van 16:00 tot 17:00 uur. Je kunt het webinar vanaf elk device volgen.

Line-up & Onderwerpen:

Host: prof. Dr. Andrea Evers
Cohost: drs. Joost Derwig

Onderwerpen:
– Stand van zaken richtlijnen nazorg COVID-19 door drs. Huib van Dis.
– Medisch psychologische nazorg COVID-19 door drs. Angela Wenting, Catharinaziekenhuis,
Eindhoven.
– Psychologische nazorg door dr. Esmée Verwijk, UvA te Amsterdam.
– Psychische nazorg COVID-19 door drs. Miriam Goudsmit, OLVG Amsterdam.
– Regionale spreiding en ontslagtraject door dr. Jeanettte Dijkstra, MUMC Maastricht.

Wil je deelnemen aan het webinar en ben je lid van de LVMP, het NIP en/of de NVGzP, meld je voor 1 mei 10:00 uur aan via dit formulier. Je ontvangt dan voor 1 mei 12:00 uur een link om deel te nemen aan het webinar. Het webinar wordt gehouden via de applicatie Zoom. Mocht je deze applicatie voorafgaand aan het webinar willen testen, dan kun je daarvoor deze link gebruiken: https://zoom.us/test.

Heb je voor 1 mei  12:00 uur nog geen link ontvangen, neem dan contact op met secretariaat@psynip.nl

Het webinar wordt opgenomen en na afloop zo snel mogelijk geplaatst op de websites van de LVMP, het NIP en de NVGzP.