Zeer informatief Webinar Nazorg COVID-19

De Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologen en haar specialismen (NVGzP) organiseerden op vrijdagmiddag 1 mei 2020 voor hun leden een tweede webinar rondom Corona en medische psychologie.

Deze keer lag de focus op de nazorg voor COVID-19 patiënten, en ook naasten en medewerkers. Opnieuw logden meer dan 800 collega-psychologen in, deze webinars zijn een goede manier om deze informatie onder veel collega’s te verspreiden. Bijdragen kwamen van collega’s Huib van Dis, Angela Wenting, Miriam Goudsmit, Esmee Verwijk en Jeanette Dijkstra. Dit alles onder leiding van Andrea Evers en Joost Derwig.

In dit webinar werden diverse facetten van de nazorg belicht: de stand van zaken rondom de richtlijnen nazorg, medisch psychologische nazorg, psychische nazorg, onderzoek rondom COVID-19 nazorg, regionale spreiding en ontslagtraject. Deelnemers stelden vele vragen waarvan er vele beantwoord konden worden.

Terugkijken?

Het webinar is terug te kijken via deze LINK Ook vind u daar uitgebreidere presentaties van de deelnemende sprekers.

Voor leden van de LVMP zijn de inhoudelijke presentaties en de screeningsvragenlijst hieronder terug te vinden (na inlog). Voor leden van het NIP en NVGZP zijn ze op te vragen via hun ledenpagina’s.

Houdt voor meer up to date informatie ook het thema dossier Nazorg & Post-IC syndroom in de gaten via www.lvmp.nl/nazorg-post-ic-syndroom/ Op deze pagina zal alle informatie gebundeld worden.

Bent u een geregistreerd LVMP lid? Rechtsboven kunt u inloggen om de presentaties in te zien. Nog geen lid? Snel en makkelijk lid worden.